De Zwette Maanen Mountainbikeclub Aalst

Marathons & Meerdaagse wedstrijden 2013

Ieder jaar starten veel mountainbikers met goede voornemens: conditie verbeteren, grenzen verleggen… Maar uiteindelijk moet je het ook effectief doen. Met dit in mijn achterhoofd besloot ik mij in te schrijven voor mijn eerste ‘echte’ marathon. Blijkbaar was ik niet alleen want al snel bleken nog dzm’ers geïnteresseerd. Gelukkig kunnen de nieuwkomers zoals ik rekenen op de ervaringen van andere leden die naast marathons ook ingeschreven zijn voor meerdaagse wedstrijden. Daarom een (voorlopig) overzicht van waar de Zwette Maanen in 2013 al zeker aan de start zullen staan. Buiten de trainingen en toertochten staat er dus een aantal heel mooie pareltjes op het programma met als afsluiter van het seizoen: ons jaarlijks DZM weekend.

abr


Andalucia Bike Race

Wanneer: 24/02/2013 -> 01/03/2013
Waar: Córdoba (Spanje)
Type: Meerdaagse rittenwedstrijd
Deelnemers: Danman, Pang Pang, Thys, …


Van 24 februari tot 1 maart 2013 gaat de 3de editie door van de Andalucía Bike Race! Dit is een UCI categorie 1 rittenkoers in de bergen van Córdoba en Jaén. Met meer dan 650 deelnemers uit 24 verschillende landen is dit evenement één van de belangrijkste geworden in de internationale scène. Aan deze wedstrijd doen ook veel niet-professionele mountainbikers mee. Hier kunnen ze genieten van onvergetelijke routes en ervaringen met professionals. Om er maar eentje te noemen, de Spanjaard Jose Antonio Hermida!

Meer info: http://www.andaluciabikerace.com/
Forum:

 

lcdw


Les Cimes de Waimes

Wanneer: 09/05/2013
Waar: Waimes (België)
Type: Marathon (45km-65km-85km)
Deelnemers: Bazbar, …


Op Hemelvaart staat traditioneel de eerste grote marathon van het seizoen op het programma: ‘Les Cimes de Waimes’, die elk jaar met toenemend succes georganiseerd wordt door de plaatselijke MTB-club ‘Les Gloums’. In 2002 was Les Cimes de Waimes een marathon van 65km met 200 deelnemers. Op de laatste editie in 2012 kon je kiezen tussen drie marathons en waren er in totaal 2000 deelnemers. Als kers op de taart was er ook de verkiezing tot beste organisatie van 2012 door de deelnemers van de O2MC Challenge. Met die prijs willen ze uiteraard verder evolueren op dezelfde manier en stellen ze alles in het werk om ook met de 10de editie aan de verwachtingen te voldoen. Het is dus een fantastisch mooi event om het seizoen mee te starten.

Meer info: http://www.les-cimes-de-waimes.be/
Forum:

 

bemc


Belgian Mountainbike Challenge

Wanneer: 10->12/05/2013
Waar: La Roche-en-Ardenne (België)
Type: Meerdaagse rittenwedstrijd
Deelnemers: Caveman, Epic, Jugy, PangPang, Thys, Ulrich, …


De Belgian Mountainbike Challenge, afgekort de BeMC, is een driedaagse rittenwedstrijd, die toegankelijk is voor wedstrijdrenners en recreanten. Deze zal ook plaatsvinden tijdens het hemelvaartweekend van vrijdag 10 mei tot zondag 12 mei. De BeMC onderscheidt zich van de andere meerdaagse evenementen in de Benelux door de moeilijkheidsgraad van het parcours en het feit dat de ritten van start tot finish als wedstrijd gereden worden. De BeMC uitrijden zal een prestatie zijn waarop zowel wedstrijdrijders als recreanten oprecht fier mogen zijn!

Meer info: http://www.bemc.be/
Forum: http://forum.dezwettemaanen.be/viewtopic.php?t=2425

 

hm


Herder Marathon

Wanneer: 25/05/2013
Waar: Maarkedal (België)
Type: Marathon (60km-85km-105km-125km)
Deelnemers: Choepie, Clansman, Curlito, Michamo, Voil Keet, …


Op 25 mei 2013 gaat de zesde editie door van de ‘Herder Marathon’. Over deze marathon is blijkbaar nog niet veel geschreven maar hij is wel al door heel veel mountainbikers gereden. Uit de reacties kan ik alleen maar concluderen dat het meer dan de moeite is om deze marathon te rijden. Dit zou zelfs één van de mooiste uit onze streek zijn. Met andere woorden, om meer te weten te komen zal ik deze zelf moeten rijden. Bij deze afspraak in Maarkedal op 25 mei voor de volgende editie.

Meer info: http://www.herdermarathon.be/
Forum:

 

mvcannibale


La Cannibale

Wanneer: 22/06/2013
Waar: Bedoin (Frankrijk)
Type: Cyclosportieve (173km -> 4564hm)
Deelnemers: Jugy, …


La Cannibale steekt er net als de 1912 meter hoge Mont Ventoux bovenuit: 173 kilometer, 6 cols, 4564 hoogtemeters. Deze cyclosportieve verwijst niet voor niets naar de bijnaam van Eddy Merckx: de Kannibaal. Vanuit startplaats Bedoin heb je meteen een afspraak met de eerste col van de dag, de meest mythische kant van de Mont Ventoux. Na de afdaling naar Sault volgt een lus van 100 kilometer over 4 kuitenbijters: col de l’Homme Mort, col de Saint-Jean, col de Perty, en col d’Aulan. Terug in Sault na de lus van 100 kilometer voert de slotbeklimming je opnieuw naar het dak van de Kale Berg. Op de top wacht eeuwige roem. Naast La Cannibale biedt Mon Ventoux ook een verkorte route, La Cannibalette: 131 kilometer over 4 cols met een totaal aantal hoogtemeters van 3560.

Meer info: http://www.monventoux.be/
Forum:

 

lrdhf


Raid des Hautes Fagnes

Wanneer: 23/06/2013
Waar: Malmedy (België)
Type: Marathon (65km-90km-115km)
Deelnemers: Beeck, Birota, Choepie, Curlito, Hugo, Michamo, Voil Keet, …


De ‘Raid des Hautes Fagnes’ is de mountainbike marathon bij uitstek in België! Op één van de 3 afstanden van 65km (1700hm), 90km (2200hm) of 115km (2900hm) kan je je komen meten met de besten. De 3 voorgestelde parcoursen laten je toe om de rijkdom van een schitterende streek te ontdekken. Je fietst langs befaamde toeristische sites in de streek van Malmédy. De herziening van de parcoursen zorgde in 2012 voor een veeleisende finale! Bereid je voor op de “Ultimate Bike Race”. Afspraak op 23 juni 2013 voor de volgende editie met een nieuw parcours dat het beste wordt sinds het ontstaan van de RDHF (toch volgens de organisatie).

Meer info: http://www.rdhf.be/
Forum:

 

bt2013


Transpyr

Wanneer: 06->13/07/2013
Waar: Roses -> San Sebastian (Spanje)
Type: Meerdaagse rittenwedstrijd
Deelnemers: Bkg, Caveman, Epic, Jugy, Thys, Ulrich…


De beruchte ‘Transpyr’ is één van de vijf zwaarste meerdaagse mountainbikeritten ter wereld! Van 6 tot 13 juli 2013 vindt de vierde editie plaats. Een uitzonderlijke raid die de Middellandse Zee verbindt met de Atlantische Oceaan en zo de Pyreneeën doorkruist. In totaal staan er 8 etappes met in totaal 820km en 20300m hoogteverschil op het programma. Een fantastische ervaring die je ten minste één keer in je leven moet rijden. We kijken al vol ongeduld uit naar de foto’s en verhalen.

Meer info: http://www.transpyr.com/
Forum:


Dit is een voorlopige lijst die regelmatig zal geüpdatet worden. Enkel evenementen waarvoor clubleden effectief zijn ingeschreven komen online. Last update: 01/02/2013 om 14:26


Over

DZM'er since 2005

Eén Reactie op “Marathons & Meerdaagse wedstrijden 2013”

  • 08/06/2013 REGIOTOUR: Stavros