De Zwette Maanen Mountainbikeclub Aalst

Lidmaatschap 2014

Untitled-1Wie nu verlengt voor 2014 ontvangt GEEN NIEUWE LIDKAART, want de kaart 2013 blijft voor iedereen behouden. Iedereen die voor 2014 geldig verlengt, ontvangt automatisch een e-mail ter bevestiging en kan eventueel de VWB-website consulteren om vast te stellen of hij/zij lid is. Bijkomend ontvang je – of je nu een e-mailadres hebt of niet – een schriftelijke bevestiging bij het magazine dat volgt op de datum van je betaling.

Het identificeren van leden die voor 2014 geldig hebben verlengd (betaald), kan vlot door de inrichters van evenementen gecontroleerd worden via een scanprogramma dat zij via de VWB ter beschikking hebben. Inrichters hebben er natuurlijke zelf belang bij om uit te maken wie deelneemt als lid of als niet-lid.

De lidgelden blijven onveranderd

€28 voor een individuele aansluiting
€33 voor het ganse gezin (ongeacht het aantal gezinsleden, ongeacht hun leeftijd)

Hiermee krijg je een volledige verzekering (24 uur op 24), een jaarabonnement op het magazine ‘Vlaamse Wielrijder & Biker’ en toegang tot een pak nieuwe initiatieven, die toelaten meer, beter en goedkoper je hobby te beoefenen. Het lidmaatschap betaalt zichzelf terug! Bovendien kan je wellicht op een tegemoetkoming van het ziekenfonds rekenen zodat in de meeste gevallen het lidmaatschap gratis is.

Je kan gezinsleden aansluiten voor €5 extra en dan geniet het hele gezin van de verzekering die naast fietsen en biken, sportactiviteiten zoals wandelen, joggen, zwemmen,….e.d. dekt. En vaak is door de tussenkomst van de ziekenfondsen de gezinsaansluiting nog goedkoper dan een individuele aansluiting.

Omdat fietsen ook een vorm van preventieve gezondheidszorg is, betalen de Belgische ziekenfondsen minstens een deel van uw lidmaatschap van uw club terug.

Bedenk echter wel dat niet elk ziekenfonds evenveel terug betaalt en dat dit per ziekenfonds meestal nog per regio verschillend is. Bovendien betalen een aantal ziekenfondsen enkel voor hun jongere leden een deel van het lidgeld terug – het feit dat dit voor hen een interessante categorie van mensen is zal daar zeker niet vreemd aan zijn…  Doch via een gezinsaansluiting kan u daar eenvoudig een mouw aanpassen.
Om het voor u gemakkelijk te maken, hebben we alles nog eens in bijgevoegd schema samengevat. Zoals je merkt, kan je via de regionale ziekenfondsen VOLLEDIG GRATIS lid van je club worden. Verscheidene mutualiteiten plannen nog een verhoging van de terugbetaling. Gegevens daarover zullen pas later beschikbaar zijn.

Ziekenfondsen

Over

DZM'er since 2005