De Zwette Maanen Mountainbikeclub Aalst

Club

Geschiedenis

In september 2005 werd mountainbikeclub ‘De Zwette Maanen’ opgericht. Uit een peiling in de regio bleek behoefte te zijn aan een club voor mountainbikers. Maar liefst 25 liefhebbers toonden hun interesse op de startmeeting en die avond werd ‘De Zwette Maanen’ een feit. We lieten onze club registreren bij de Vlaamse Wielrijdersbond en er werd een forum (www.dezwettemaanen.be) ontwikkeld. Er werd een clublogo ontworpen, dat onze outfits siert. Sinds 2010 zijn we een erkende sportclub door Stad Aalst. Vandaag tellen we meer dan 50 enthousiaste leden die hun passie voor de sport op regelmatige basis met elkaar delen.

Werking

Wij willen met ‘De Zwette Maanen’ gelijkgestemde zielen uit Aalst en omgeving de kans geven de mountainbikesport in clubverband te beoefenen in een vriendschappelijke sfeer en met respect voor de natuur. Om dit doel te bereiken hechten we veel belang aan onderstaande zaken:

• Onze leden zijn niet verplicht om wekelijks te rijden maar worden wel gevraagd om op regelmatige basis samen te mountainbiken om zo de sport, de club en de sponsors te promoten.
• Veiligheid primeert, daarom is het verplicht gedurende de ritten een volwaardige helm te dragen.
• We houden onze leden op de hoogte van onze activiteiten via het forum dus kom regelmatig eens kijken.
• Onze uitrusting geeft tevens return aan onze sponsors, dus draag deze met plezier en fierheid, onze sponsors zorgen er voor dat we deze op een voordelige manier kunnen aankopen.
• We vragen onze leden om tijdens het sporten met respect om te gaan met de natuur en andere beoefenaars van hobbies, vb.: wandelaars…

Vlaamse Wielrijdersbond

Onze club is aangesloten bij de Vlaamse Wielrijdersbond (meer info: www.vwb.be). Via deze bond zijn onze leden (mits betaling van hun lidgeld) telkens voor de duur van één jaar verzekerd voor o.a. lichamelijke ongevallen. Meer informatie over de polisvoorwaarden van de verzekering en het formulier voor eventuele schademeldingen kan je hier vinden. Je ontvangt ook tweemaandelijks het bondsmagazine ‘Vlaamse Wielrijder en biker’. Leden die willen aansluiten met de volledige familie kunnen ook kiezen voor een bijkomende gezinsaansluiting.

Tenue

Onze club liet een kwaliteitsvol fietstenue ontwerpen bij Bicycle Line met vermelding van onze sponsors en het clublogo. Het dragen van dit tenue maakt onze club herkenbaar in het straatbeeld. Onze leden krijgen de kans om een volledig fietstenue (winter en/of zomer) aan te kopen indien ze lidgeld betalen en regelmatig meerijden.